2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papírcsomagolásba költözhet a ketchup

Egy Pulpex nevű céggel közösen fejleszt tökéletesen újrafeldolgozható palackot a Heinz. Az új, környezetbarát csomagolás alapanyaga 100 százalékban fenntarthatóan beszerezhető fapép lesz.

A papírpalackgyártás két éllovasának számító Pulpex és Paboco előtt álló legnagyobb kihívás egy olyan környezetbarát bevonat kifejlesztése, amely az érintkezés miatti kölcsönös degradációt elkerülendő a tartalmat a csomagolástól tartósan el tudja különíteni – ismertette a Store Insider.

Ezek a bevonatok jelenleg általában műanyagból készülnek, ami miatt a tartályok reciklálása komoly akadályokba ütközik.

A Pulpex a BASF-fel közösen éppen ezért egy olyan belső borítás kialakításán dolgozik, amit állítólag PET-mentesnek lehet majd tekinteni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Heinz ketchup befogadására szolgáló Pulpex palackban pontosan milyen burkolat tölti majd be a szeparáló közeg szerepét.

A Kraft Heinz Company korábban célul tűzte ki, hogy 2025-re az összes csomagolását újrahasznosíthatóvá, újrafelhasználhatóvá vagy komposztálhatóvá tegye, illetve hogy 2050-re elérje a nettó nulla üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

Miguel Patricio vezérigazgató szerint a csomagolási hulladék keletkezése az egész iparágban súlyos problémát jelent, amit mindenkinek meg kell oldania.

Fotó: Heinz/storeinsider.hu
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam