2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kevesebb műanyaggal működik a Spar logisztikai központja

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar Magyarország.

A közleményben hangoztatták, hogy egyre több általuk forgalmazott termék csomagolása készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek – például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek – köre is.

A vállalat május 19-én kivonta üzleteinek pékárurészlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat, és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott – írják a közleményben.

A logisztika területén is történt változás: a vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével tavaly 84 tonnával kevesebb műanyagot használtak fel.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője a közleményben ismertette, hogy a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Neked ajánljuk
A világ óceánjainak civilizációtól eldugott, legtávolabbi zugaiban is jelen van a műanyag A benépesült élettel a Csendes-óceán északi szemétszigete Szuperférgekkel bontanák le a műanyagot ausztrál kutatók A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam