2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miskolci vállalkozás nyerte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díját

A miskolci MiReHu Nonprofit Kft. saját fejlesztésű szemléletformáló applikációs játékával, a Hulladékfelfedezővel érdemelte ki az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjának első helyét vállalkozás kategóriában.

Magyarországon 2012 óta minden év novemberében megrendezik Európa legnagyobb hulladékmegelőzési kampányát, mely hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A nemzetközi program célja, hogy az egyes országok önkéntesei egyéni elképzeléseikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosítás fontosságára.

Az akcióhoz csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék, és példaként szolgálhassanak a társadalom minél szélesebb köreiben.  Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre öt kategóriában regisztrálhattak a jelentkezők. A 2021. évben a vállalkozás kategória hazai győztese a MiReHu lett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hulladékgazdálkodás meghatározó szereplőjének számító vállalat a kampányba Legyél Te is Hulladékfelfedező! című, saját fejlesztésű applikációs geocaching társasjátékával nevezett.

A Hulladékfelfedező egy olyan applikációs játék, amely a társaság telephelyén vezeti körbe a kalandozó felfedezőket. Játékos és élményekkel teli formában tanítja a gyermekeket a megfelelő gyűjtés gyakorlatára, az újrahasználat, a megelőzés fontosságára és a különböző hulladékfeldolgozó, -előkészítő technológiákra.

A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel.

A MiReHu Nonprofit Kft. számos lehetőséget biztosít az érdeklődőknek a szemléletformálás témakörében, amelyekről a mirehu.hu oldalon tájékozódhatnak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: OTS
Vissza
Hírfolyam