2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosítja régi szervereit a Microsoft

A Microsoft a Washington szövetségi államban található Quincyben létrehoz egy újrahasznosító üzemet, amelyben közel 2000 négyzetméteren fogják szétszerelni vagy újrahasznosítani az óriáscég adatcentrumaiból kikerülő szervereket.

A projektben a Microsoft egy hollandiai programban szerzett tapasztalataira támaszkodik. A társaság az európai uniós tagországban lévő központjában 2020-ban kezdte feldolgozni a régi hardvereit, és 83 százalékos arányt értek el, 145 000 tonnával csökkentve a szén-dioxid-kibocsátásukat – ismertette a Pudget Sound Business Journal helyi gazdasági magazin alapján az sg.hu.

A cég azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-re

a felhőkörnyezeti rendszerekben használt számítástechnikai hardverei legalább 90 százalékát újrahasznosítja vagy szétszereli, hogy azokból ne képződjön elektronikai hulladék.

Az adatcentrumban már nem használható szerverekről törlik az adatokat, és az esetleges rossz alkatrészeket kicserélik. Ezután a vállalat a készülékeket olcsón vagy adományként elajándékozza oktatási intézményeknek, vagy jótékony célokra ajánlja fel.

Forrás: Microsoft Cloud/youtube.com

Az ilyen módon már nem hasznosítható szervereket szétszerelik. Néhány alkatrész a kereskedőkhöz kerül mint használt árucikk, vagy az elektronikai gyártók hasznosítják, illetve értékesítik azokat újra. A rossz vagy nem újrahasznosítható komponensek pedig megsemmisítésre kerülnek.

Forrás: STR/NurPhoto/Getty Images
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam