2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Apró példa a körkörös gondolkodásra a Budapesti Állatkertből

Az Állatkert 1866-os megnyitása óta szegélyezik a sétányokat a hulladékgyűjtő kosarak. Ezek legszebb darabjai az 1909–12-es nagy átépítés idején születtek meg és hosszú évtizedekig szolgálták a látogatókat. Mostanra az 1990-as években készült replikáik is nyugdíjazásra kerültek, de természetesen nem végezték a szemétben.

Az 1990-es években az Állatkert műemléki rekonstrukciójának részeként az eredeti 1912-es szemeteskosarak pontos másait készítették el, és ismét évtizedekig szolgálták a látogatókat – írta meg az állatkert Facebook-posztja alapján a Greendex.

Mára azonban eljárt felettük az idő, és a szelektív hulladékgyűjtés korában eredeti céljukra már egyébként sem használhatók.

Ugyanakkor az Állatkert semmiképp sem szeretett volna megválni tőlük, de elraktározni sem tudta volna őket, így más megoldást találtak ki. A „műemléki” szemeteskosarakat átalakították pálmadézsákká, és mostantól azokban tárolják az intézmény kisebb méretű pálmáit.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert/facebook.com
Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam