2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel

Tizennégy pillepalackokon lebegő hajóval és kenus különítménnyel június 17-én, pénteken elstartoltak a III. Tisza-tavi folyótisztító és hulladékgyűjtő PET Kupán részt vevő csapatok Tiszafüredről.

Több mint kétszáz petkalóz saját készítésű tutajjal Tiszafüredtől Tiszanána-Dinnyéshátig gyűjtötte a hulladékot a Tisza-tóról és az ártéri erdőkből.

Keszthelyi Nikoletta a Tisza-tó partján, a Morotva Kerékpáros Pihenőben tartott ünnepélyes megnyitón nemzetközi szinten is példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet a Technológiai és Ipari Minisztérium és jogelődjei évek óta támogatnak, idén például harmincmillió forinttal. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta:

a kormány célja a Kárpát-medence környezetének megóvása, ebben a Tisza-tó megtisztításának kiemelt szerepe van.

Tamás Zsolt, a PET Kupa versenyigazgatója megköszönte az önkéntesek munkáját, Molnár Attila Dávid, a PET Kupa társalapítója pedig arról beszélt, hogy a Tisza-tó vizes élőhely, turistaparadicsom, és jó példa arra, hogy az ember nem csak pusztítani képes, hanem csodálatos élőhelyet létrehozni is. Kiemelte, hogy a versenyre a kárpátaljai Ungvárról is érkeztek pedagógusok.

Résztvevők a folyótisztító és hulladékgyűjtő III. Tisza-tavi PET Kupa rajtja előtt Tiszafüreden
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam