2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán

Rekord mennyiségű, 1549 zsák szeméttől mentesítették Tiszafüred és Tiszanána-Dinnyéshát közötti szakaszán a Tisza-tavat.

A főként Ukrajnából és Romániából érkező hulladékot az árterekben gyorsan benövi a természet, ezért – a sűrű vízparti erdőben – nem volt könnyű dolga III. Tisza-tavi PET Kupán rajthoz álló négy baráti, kilenc vállalati és egy nemzetközi résztvevőkből álló csapatnak.

Több mint 200 zsák hulladék összegyűjtésével a versenyt a TiszaiJAK családi csapat nyerte.

A fejenként legtöbb hulladékot összegyűjtő csapatnak járó Tisza-tó Hőse elismerést a DHL Clean Up Hungary vehette át. Másodikként az ERSTE Green végzett, a Decathlon csapata pedig a tavalyi eredményét megismételve a harmadik helyre futott be.

A versenyen gyűjtött hulladék újrahasznosítható része, csaknem 70 százaléka magyar vállalkozások munkájának köszönhetően kerül vissza az anyagok körforgásába.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam