2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyagok használatának visszaszorítására szólított fel David Attenborough

A BBC október 29-én kezdte el sugározni Sir David Attenborough „A kék bolygó 2.” című új sorozatát. A brit természettudós szerint az egyre növekvő hőmérséklet és műanyaghasználat jelenti a legnagyobb veszélyt az óceánok világára.

A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor.

A 16 éve bemutatott A kék bolygó című sorozat folytatása azokat a károkat tárja fel, amelyeket a műanyag használata a tenger élővilágának okoz. A 91 éves természettudós azonnali lépéseket sürgetett, mondván, az emberiség tartja a kezében a bolygó jövőjét – olvasható a The Guardian honlapján.

„A kék bolygó 2.” filmsorozat előzetese

A brit napilapban a közelmúltban megjelent vizsgálat szerint a fogyasztók percenként egymillió műanyag palackos terméket vásárolnak a világon. A következő húsz évben várhatóan megkétszereződik a műanyaggyártás, 2050-re megnégyszereződik. Világszerte több mint nyolcmillió tonna műanyag került az óceánokba évente, és egy minapi tanulmány szerint több milliárd ember iszik műanyagrészecskékkel szennyezett vizet.

Sir David Attenborough új hétrészes sorozata bizonyítékokat mutat be arról, hogy a szárazföldön eldobott műanyag több ezer kilométert tesz meg az óceánokon, és hogy az albatrosz műanyaggal kénytelen etetni a fiókáit. A brit természettudós szerint az egyre növekvő hőmérséklet és műanyaghasználat jelenti a legnagyobb veszélyt az óceánok világára.

A BBC október 29-én kezdte sugározni a sorozatot Nagy-Britanniában, és már 30 országnak eladták azt.

Neked ajánljuk
A vártnál is jobban melegednek az óceánok 50 órányi utazás a kék bolygón a BBC-nek köszönhetően Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni! Aprócska könyvtár egy kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében (videóval)
Tovább a forrásra: ma.hu
Vissza
Hírfolyam