2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bonn: Eredményes volt a COP23

A részt vevő csaknem kétszáz ország küldöttei megállapodtak, hogy megvizsgálják a jelenlegi terveket az üvegházhatású gázok további csökkentésére – tudósít az Euronews. Nagyon örülnünk kell annak, hogy sikeres volt a klímakonferencia. Elvégeztük a feladatunkat, haladni tudtunk a párizsi klímaegyezményben leírtak megvalósításában, illetve előkészítettük a jövő évi klímacsúcson elérni kívánt további fontos lépéseket – mondta Frank Bainimarama, a konferencia elnöke.

2018-ban a lengyelországi Katovice lesz a helyszíne az ENSZ klímakonferenciájának, decemberben. A jövő évi csúcson véglegesítik a párizsi klímaegyezményben rögzített célok eléréséhez szükséges szabályokat, miután az ENSZ októberben kiadja jelentését arról, hogy tartható-e a vállalt maximális hőmérséklet-növekedés.

A Földet ábrázoló hatalmas kupola az ENSZ 23. nemzetközi klímakonferenciájának helyszínén Fotó: MTI/EPA

Ahol magasabb a légszennyezettség, több a légrendszeri megbetegedés, de a mentális rendellenesség, a depresszió és a szorongás aránya is magasabb. A klímaváltozás előidézésével a saját egészségünket is aláástuk: rengeteg olyan egészségügyi kockázat van, amely a globális felmelegedés súlyosbodásával egyre növekszik – főleg a fejlődő országokban siralmas a helyzet.

A bonni ENSZ-klímakonferencián (COP23) komoly vitapont volt az úgynevezett Fejlődő Kis Szigetországok (Small Island Developing States, SIDS) helyzete, mivel ezek az államok rendkívül érzékenyek a klímaváltozás okozta környezeti hatásokra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ezeket az országokat extrém módon fenyegeti a hirtelen változó és heves időjárás, a tengerszint növekedése és a fertőző betegségek terjedése, mindhez szervesen hozzájárul a globális felmelegedés is.

A klímakonferenciáról szóló bővebb összefoglaló és elemzés a greenfo.hu oldalon található.

Neked ajánljuk
Drámai tempóban olvadhatnak Grönland legnagyobb gleccserei Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak Fontos árvízvédelmi fejlesztés történt az Alsó-Tisza vidékén Étellel segítik a rászorulókat Új eljárással tudják kimutatni a mézben lévő rovarirtó szert
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam