2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ma van a holnap tegnapja

A NatGeo új sorozatában figyelmeztet klímaváltozás veszélyeire, melyben számos hollywoodi filmsztár is feltűnik. Don Cheadle mellett a hírvivők szerepét többek között Harrison Ford vállalta el, aki Indonéziában nézett utána az erdőirtásoknak, Tom Friedman újságíró a török–szíriai határvidéken vizsgálta, hogyan gerjeszt a klímaváltozás és a szárazság háborút. De Jessica Alba, Matt Damon, Michael C. Hall, Ian Somerhalder, Olivia Munn és Arnold Schwarzenegger is feltűnik egy-egy epizódban.

A Years of Living Dangerously (Pusztuló jelen, vészes jövő) című sorozat executive producere, Dan Abbasi úgy vélte, nyerő receptet talált: nagy neveket kért fel Hollywoodból és a médiából, hogy látogassanak el a hőséggel és a szárazsággal küzdő hétköznapi amerikai emberekhez, és készítsenek interjúkat a klímakutatás szakértőivel arról, hogy mennyiben felelős maga az ember a klímaváltozásért. „Mindenki ismeri a táblázatokat és a grafikonokat. Rájöttünk, hogy emberi arcot kell adni a dolognak, személyesebbé kell tenni a kérdést. Be kell vonnunk a közönséget. Új hírvivőkre van szükségünk” – fogalmazott Abbasi, aki James Cameronnal és Jerry Weintraubbal osztozott az executive produceri feladatokon.

A Pusztuló jelen, vészes jövő sorozat a NatGeo Magyarországnak köszönhetően magyarul is megtekinthető.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: cultura.hu
Vissza
Hírfolyam