2018. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Ma van a holnap tegnapja

A NatGeo új sorozatában figyelmeztet klímaváltozás veszélyeire, melyben számos hollywoodi filmsztár is feltűnik. Don Cheadle mellett a hírvivők szerepét többek között Harrison Ford vállalta el, aki Indonéziában nézett utána az erdőirtásoknak, Tom Friedman újságíró a török–szíriai határvidéken vizsgálta, hogyan gerjeszt a klímaváltozás és a szárazság háborút. De Jessica Alba, Matt Damon, Michael C. Hall, Ian Somerhalder, Olivia Munn és Arnold Schwarzenegger is feltűnik egy-egy epizódban.

A Years of Living Dangerously (Pusztuló jelen, vészes jövő) című sorozat executive producere, Dan Abbasi úgy vélte, nyerő receptet talált: nagy neveket kért fel Hollywoodból és a médiából, hogy látogassanak el a hőséggel és a szárazsággal küzdő hétköznapi amerikai emberekhez, és készítsenek interjúkat a klímakutatás szakértőivel arról, hogy mennyiben felelős maga az ember a klímaváltozásért. „Mindenki ismeri a táblázatokat és a grafikonokat. Rájöttünk, hogy emberi arcot kell adni a dolognak, személyesebbé kell tenni a kérdést. Be kell vonnunk a közönséget. Új hírvivőkre van szükségünk” – fogalmazott Abbasi, aki James Cameronnal és Jerry Weintraubbal osztozott az executive produceri feladatokon.

A Pusztuló jelen, vészes jövő sorozat a NatGeo Magyarországnak köszönhetően magyarul is megtekinthető. A youtube.com-on négy epizód érhető el az alábbi linkeken.

Tovább a forrásra: cultura.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Klímabajnokok” emelkednek ki a párizsi klímaegyezmény árnyékából? 11 000 éve nem volt ilyen nagy a felmelegedés 12 hónap az erdőn