2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Buktatók az energiapolitikában

Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azzal jár, hogy mindaddig, amíg megújulókkal nem lehet fedezni az energiaszükségletet, fenn kell tartani a káros anyagokat kibocsátó lignit- és kőszénalapú erőműparkokat. Ezt a megállapítást teszi az Energy for Humanity civil szervezet.

A 2017-es „Európai Klímacsúcs Jelentés – a lényeges adatok mérése” című tanulmányt az Affordable Energy for Humanity nevű civil szervezet adta ki a bonni COP23 klímakonferencia számára. A szervezet hisz abban a jövőben, ahol a modern, tiszta és megbízható energia megfizethető, és mindenki számára elérhető.

Az Affordable Energy for Humanity számol a „piszkos áram” importjával, amely több államban kihat az áramfogyasztás karbonintenzitására. Szerintük az új megújuló kapacitások telepítése nem garantálja az alacsony CO2-kibocsátást.

A klímavédelemben élen járó európai államok – Svájc (víz és atom), Norvégia (víz) és Svédország (víz és atom) – rendelkeznek vízenergia-forrásokkal, és energiapolitikájuk a megújulók mellett a nukleáris energiára is támaszkodik. „Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azt jelenti, hogy Németországnak a jövőben is fenn kell tartania a lignit- és kőszénalapú erőműparkját" – írja a tanulmány.

Neked ajánljuk
Rosszul állnak a klímavédelemmel a gyorséttermek A fiatalok nem adják fel A tavalyi volt a negyedik legmelegebb év a Földön Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: pakspress.hu
Vissza
Hírfolyam