2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Buktatók az energiapolitikában

Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azzal jár, hogy mindaddig, amíg megújulókkal nem lehet fedezni az energiaszükségletet, fenn kell tartani a káros anyagokat kibocsátó lignit- és kőszénalapú erőműparkokat. Ezt a megállapítást teszi az Energy for Humanity civil szervezet.

A 2017-es „Európai Klímacsúcs Jelentés – a lényeges adatok mérése” című tanulmányt az Affordable Energy for Humanity nevű civil szervezet adta ki a bonni COP23 klímakonferencia számára. A szervezet hisz abban a jövőben, ahol a modern, tiszta és megbízható energia megfizethető, és mindenki számára elérhető.

Az Affordable Energy for Humanity számol a „piszkos áram” importjával, amely több államban kihat az áramfogyasztás karbonintenzitására. Szerintük az új megújuló kapacitások telepítése nem garantálja az alacsony CO2-kibocsátást.

A klímavédelemben élen járó európai államok – Svájc (víz és atom), Norvégia (víz) és Svédország (víz és atom) – rendelkeznek vízenergia-forrásokkal, és energiapolitikájuk a megújulók mellett a nukleáris energiára is támaszkodik. „Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azt jelenti, hogy Németországnak a jövőben is fenn kell tartania a lignit- és kőszénalapú erőműparkját" – írja a tanulmány.

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Klímasemlegességet ígér, de bizonytalan eszközökre alapoz Szaúd-Arábia A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: pakspress.hu
Vissza
Hírfolyam