2018. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Buktatók az energiapolitikában

Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azzal jár, hogy mindaddig, amíg megújulókkal nem lehet fedezni az energiaszükségletet, fenn kell tartani a káros anyagokat kibocsátó lignit- és kőszénalapú erőműparkokat. Ezt a megállapítást teszi az Energy for Humanity civil szervezet.

A 2017-es „Európai Klímacsúcs Jelentés – a lényeges adatok mérése” című tanulmányt az Affordable Energy for Humanity nevű civil szervezet adta ki a bonni COP23 klímakonferencia számára. A szervezet hisz abban a jövőben, ahol a modern, tiszta és megbízható energia megfizethető, és mindenki számára elérhető.

Az Affordable Energy for Humanity számol a „piszkos áram” importjával, amely több államban kihat az áramfogyasztás karbonintenzitására. Szerintük az új megújuló kapacitások telepítése nem garantálja az alacsony CO2-kibocsátást.

A klímavédelemben élen járó európai államok – Svájc (víz és atom), Norvégia (víz) és Svédország (víz és atom) – rendelkeznek vízenergia-forrásokkal, és energiapolitikájuk a megújulók mellett a nukleáris energiára is támaszkodik. „Az atomerőművek idő előtti bezárásáról szóló döntés azt jelenti, hogy Németországnak a jövőben is fenn kell tartania a lignit- és kőszénalapú erőműparkját" – írja a tanulmány.

Tovább a forrásra: pakspress.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit A légszennyezés jelenti a legnagyobb környezeti veszélyt az emberek egészségére A magyar érdekeltségű GE turbinaszigetei kerülnek az első török atomerőműbe A méheknek is árthat a furcsa téli időjárás A párizsi klímamegállapodás végrehajtásáról egyeztetett a magyar és a francia elnök