2018. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Férfiatlannak tartják a környezettudatosságot a férfiak?

Egy kutatás szerint, melyben több mint kétezer amerikai és kínai nő és férfi vett részt, a környezettudatosság és a nőiesség valamiképpen összefügg az emberek gondolkodásában, mivel a férfiak és a nők is hajlamosak azt gondolni, hogy a környezetbarát termékek, a környezettudatos viselkedés és vásárlás is nőies.

Például egy műanyag zacskó helyett vászontáskával vásárló személy, függetlenül a nemétől, a többség szemében nőies jelenség. Ez a sztereotípia akadályozza, hogy a férfiak környezetbarát termékeket használjanak, vagy környezettudatos viselkedési formákat vegyenek át.

A kutatók szerint a problémára megoldás lehet, ha a környezettudatos termékeket férfiasabb színekkel, képekkel és betűtípusokkal reklámozzák. Ugyanis ha férfiasnak érzik magukat tőle, a férfiak is hajlamosabbak lesznek a környezetbarát termékek használatára.

Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
11 000 éve nem volt ilyen nagy a felmelegedés 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 2018 a földrengések éve lehet 5 környezetbarát ökokonyhatipp A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon