2018. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

3D-s térképen az elárasztott városok

A Yale Climate Central honlapján közzétettek egy programot, amely 3D-s térképeken mutatja be: ha a klímaváltozás okozta globális tengerszint emelkedése nyolc láb magas lenne, hogyan kerülne víz alá például a washingtoni National Mall vagy a New York-i Battery Park.

Az USA Országos Óceáni és Légköri Igazgatóság jelentése szerint, ha a szén-dioxid-kibocsátás az ez évszázad folyamán tovább növekszik, akkor olyan szélsőséges helyzet állhat elő, hogy

a tengerek és óceánok vízzel árasztják el a part menti városokat.

Annak érdekében, hogy ezt vizuálisan is segítsenek elképzelni az embereknek, a nonprofit Climate Central létrehozott egy Google Earth 3D-s térképet, amelyben a felhasználók nagyíthatják és megtekinthetik az elárasztott városrészek és utcák rendszereit.

Carl Parker meteorológus szerint – aki a The Weather Channellel karöltve osztotta meg online a képeket –,

ha bárki látja, hogy az ismerős helyszínek teljesen víz alá kerülnek, akkor jobban szembesülhet a klímaváltozás hatásával.

A szakember azt reméli, hogy a legrosszabb forgatókönyv következményeinek tükrözése a szén-dioxid-szennyezés csökkentésére fogja ösztönözni az embereket. Azt vallja, hogy ha az emberek nem akarnak valóban mélyreható változásokat tenni az országukban, államukban, városaikban, akkor más irányból kell szembesíteni őket az éghajlatváltozás okozta következményekkel.

Neked ajánljuk
Ejtették New York keresetét az olajóriásokkal szemben Több ezren tüntettek Franciaországban a klímaváltozás elleni hatékony fellépés érdekében Megvan a módszer, amellyel a búza hatszor is teremhet évente Már a Google Maps is segít elektromos töltőpontot találni Keresd a hazait! – Nyereményjátékot hirdet a Médiaunió Alapítvány
Tovább a forrásra: yaleclimateconnections.org
Vissza
Hírfolyam