2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kemény üzenetek Davosból

Az egész világnak összefogva kell választ találnia az emberiség nagy kihívásaira, üzenték a Világgazdasági Fórumot megnyitó felszólalók. A programon rendre a világ politikai, társadalmi és gazdasági vezetői gyűlnek össze. A nyitányon India kormányfője is beszédet mondott. 

Ő előtte Klaus Schwab, a fórumot alapító szervezet ügyvezető elnöke szólt a közönséghez.

„Az ön vezetésével, miniszterelnök úr, a hatékony szerkezeti reformok után javult az ország gazdasági teljesítménye, szélesítve a lehetőségek sorát, és persze jó befektetési lehetőségeket teremtve” – mondta Schwab, majd hozzátette: India az ígéretet, a dinamizmust és az optimizmust szimbolizálja.

A német közgazdászt Narendra Modi, India miniszterelnöke követte a pódiumon, aki utoljára 1997-ben képviselte Indiát Davosban. Akkor négyszáz milliárd dollár volt India nemzeti összterméke, de ma hatszor nagyobb a GDP-jük. Modi arról beszélt, hogy két évtizeddel ezelőtt még nem, vagy csak gyerekcipőben járt és létezett az internet és a Google. Mára ugyanakkor mindent átsző az internet és az egyéb hálózatok. Felelős vezetőként úgy véli, hogy az embereket össze kell kötni, nem pedig letörni vagy megosztani.

Ahogy mondta, minderre azért is szükség van, mert az indiai tanítás szerint az egész világ egy család, és mindenkire ugyanazok a veszélyek leselkednek. Narendra Modi szerint a világ nemzeteinek három nagy fenyegetést kell leküzdeniük a túléléshez. Ezek

a klímaváltozás, a terrorizmus, és a jótékony globalizáció ellentéte, amikor a nemzetek a szolidaritást nélkülözve csak a maguk boldogulásával törődnek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam