2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Társadalmi egyeztetés Budapest klímastratégiájáról

Bár a klímaváltozás globális folyamat, mind a kibocsátások mérséklése, mind az alkalmazkodásra való felkészülés és az ezekhez kapcsolódó szemléletformálás csak helyi szinten, az érintettek összefogásával valósítható meg. E helyi szintű éghajlatvédelmi tevékenység „karmestere” a települési klímastratégia. A stratégiával kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani március 2-ig lehet.

Budapest Főváros Önkormányzata a KEHOP-1.2.0-15-2016-00020 azonosító számú, „Klímastratégia és Éghajlatváltozási Platform létrehozása Budapesten” tárgyú projekt keretében, európai uniós támogatásból készítteti el Budapest Klímastratégiáját.

Bár a klímaváltozás globális folyamat, mind a kibocsátások mérséklése, mind az alkalmazkodásra való felkészülés és az ezekhez kapcsolódó szemléletformálás csak helyi szinten, az érintettek összefogásával valósítható meg. E helyi szintű éghajlatvédelmi tevékenység „karmestere” a települési klímastratégia.

A Klímastratégia egyeztetési változata itt érhető el.

A stratégiával kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani 2018. március 2-ig
• elektronikus levélben a klimaplatform@budapest.hu címre küldve;
• postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Beruházási és Projektmenedzsment Főosztályának címezve (1052 Budapest, Városház utca 9–11.) lehet.

A véleményezéshez szükséges a teljes név megadása, ennek hiányában véleményét nem tudják figyelembe venni. A név megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintik. A megadott nevet kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezéssel összefüggésben kezelik.

A társadalmasítást követően a stratégia végleges verzióját a Fővárosi Közgyűlés 2018. áprilisi ülésén fogadja el.

A stratégia készítése során a témában két alkalommal, 2017. május 31-én és 2017. november 21-én került megrendezésre konferencia a Városházán. A projektről bővebben az alábbi oldalon olvashatnak.

Neked ajánljuk
Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre A klímaváltozás az amerikai hadsereg számára is komoly ellenfél Valóban jót tesznek a vegánok a Földnek – írja egy kiszivárgott hivatalos jelentés Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: civilhirugynokseg.hu
Vissza
Hírfolyam