2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímakonferencia Veszprémben

Egy országos rendezvénysorozat részeként klímaváltozással foglalkozó szakemberek tanácskoztak a veszprémi Városházán. A konferenciát a Klímabarát Települések Szövetsége szervezte, amelyre a közép-dunántúli régió településeinek polgármestereit és a témával foglalkozó szakembereit hívták meg. 

A szövetség elnöke, Kovács Lajos a köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a klímaváltozás a ma élő emberek egyik legnagyobb problémája. Országos konferencia keretében

így dolgozzák fel azokat a tapasztalatokat, amelyek a klímaváltozás hatásai miatt az egyes településeken az évek során felszínre kerültek.

Igyekeznek a konferenciákra olyan előadókat hívni, akik a tudományos kutatásaik eredményeikre alapozva válaszolhatnak az aktuálisan felmerülő kérdésekre.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy 2018 után az erre a területre fordítható európai uniós források csökkenni fognak. Ezért nagyon fontos a szövetség tagszervezeteinek az összefogása, a szerzett tapasztalatok feldolgozása és azok egymásnak történő átadása.

A tény sajnálatosan az, hogy a klímaváltozás miatt a helyzet globálisan egyre romlik, de nem mindegy, hogy ez a folyamat milyen intenzitással történik.

A ma élő embernek hatalmas felelőssége van az energia előállítása mikéntjének hosszú távú tervezésében és megvalósításában, valamint a már megtermelt energia minél takarékosabb, okosabb felhasználásában. A konferencia ezekre a kérdésekre kíván alternatívákat adni, a kor műszaki fejlettségének, kihívásainak megfelelően.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: veszport.hu
Vissza
Hírfolyam