2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

7 dolog, amit meg kell tennünk, ha nem akarjuk tönkretenni a Földet

A Forbes egy rövid, ám annál lényeglátóbb videóban foglalta össze, hogy milyen viselkedésmintákkal harcolhatunk a klímaváltozás ellen, mik azok a dolgok, amelyeket muszáj szem előtt tartanunk, ha nem akarjuk teljesen tönkretenni a természetet. Mert mindannyian számítunk. Minden egyes tettünk számít.

A Twitteren elérhető videó a következő pontokban foglalja össze, hogy az életünk mely területein tehetünk többet a bolygónk egyensúlyáért.

  • Együnk minél kevesebb húst. A legjobb, ha vegetáriánusok vagy vegánok vagyunk, de ha ez túl nagy kihívás, heti egy napra mondjunk le a húsról és a tejtermékekről.
  • Fogyasszunk organikus, vegyszermentesen termelt élelmiszereket.
  • Vásároljuk élelmiszereinket helyi termelőktől: csökkentsük a minimumra a távolságot ételeink termőhelye és a konyhánk között, ha csak módunkban áll.
  • Ahelyett, hogy szárítógépet használnánk, szárítsuk a ruháinkat hagyományos módon, teregetéssel.
  • Próbáljunk alkalmazkodni a bennünket körülvevő klímához: ha csak tudjuk, kerüljük, de legalább csökkentsük az otthoni klímaberendezések használatát.
  • Minimalizáljuk a szeméttermelését, ösztönözzük az újrahasznosítást.
  • Csökkentsük a személyes szén-dioxid-kibocsátást: gyalogoljunk és kerékpározzunk többet.
Neked ajánljuk
Hatalmas lelkesedéssel fogadták David Attenborough-t a Glastonbury Fesztiválon (videókkal) Csak holdkóros álom, vagy a megmenekülésünk útja? Egyre bővül Magyarország natúrparkhálózata A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam