2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Meghökkentő módon hívnák fel Donald Trump figyelmét a klímaváltozásra

A tudományos bizonyítékokra fittyet hányó amerikai elnököt egy igazán hozzá illő módszerrel szembesítenék a környezeti változások talán legdrámaibb következményével. A Melting Ice Association nevű finn szerveződés egy másfél perces filmet is készített abbéli szándékáról, hogy az Északi-sarkvidéken jéghegybe vagy olvadó gleccser oldalán faragná ki az amerikai elnök  arcmását, és webkamerával figyelné, hogy az mikor olvad el.

Donald Trump még egy tavaly júliusi beszédében utalt rá, hogy igazán üdvözlendő lenne – legalábbis szerinte –, ha az arcát belefaragnák az ikonikus Rushmore-hegy oldalába, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt és Abraham Lincoln volt amerikai elnökök mellé. Bár igyekezett úgy fogalmazni, mintha ezt ki sem mondaná, de azért persze csak sikerült neki. Az amerikai elnökről köztudott, hogy büszkén tagadja a klímaváltozás egyébként tudományosan bizonyított tényét, és ennek megfelelően a hasonló nézeteket valló Scott Pruittot nevezte ki az amerikai környezetvédelmi ügynökség, az EPA élére is. 

Most egy környezetvédő szervezet részben valóra válthatja Donald Trump álmát. A Melting Ice Association nevű finn szerveződés ugyanis egy, az Északi-sarkvidék területén található jéghegy vagy olvadó gleccser oldalán faragná ki az amerikai elnök 35 méter magas arcmását (egy átlagos tízemeletes ház magassága körülbelül 33 méter).

„Vajon kitart-e Donald Trump jéghegybe faragott arca egy évezredig, vagy el fog olvadni?” – teszi fel a kérdést a szervezet, amelynek tagjai Project Trumpmore-nak nevezték el a grandiózus ötletet.

A tervek szerint a kész mű sorsát webkamerán keresztül követhetik majd az érdeklődők világszerte. Íme a szervezet rövid, „Project Trumpmore” című kisfilmje a tervükről:

„Mindannyiunk érdekében hoznánk létre ezt a műalkotást, hogy láthassuk, mennyi ideig tart ki a szobor, mielőtt elolvadna – fogalmaz a szervezet a projekttel kapcsolatban. –

Az emberek gyakran csak azt hiszik el, amit a saját szemükkel látnak.”

Mint ismeretes, Donald Trump óriási felháborodást váltott ki a tudományos világban, amikor tavaly augusztusban kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímamegállapodásból, amelynek célja a klímaváltozáshoz hozzájáruló gázok kibocsátásának csökkentése.

Neked ajánljuk
Ejtették New York keresetét az olajóriásokkal szemben Milyen lenne a Föld ember nélkül? Megvan a módszer, amellyel a búza hatszor is teremhet évente Idén még zöldebb a Sziget Olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok Franciaországban
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam