2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mólónak ütközött egy olajszállító hajó Európa legnagyobb tengeri kikötőjében

Egy tankhajó sérülése miatt nagy mennyiségű, 200 tonna fűtőolaj ömlött a tengerbe a hollandiai Rotterdam kikötőjében – jelentette a helyi média vasárnap. Az olajszállító a norvég Odfjell cég egyik hajója.

A beszámolók szerint az okozta a szivárgást, hogy egy több mint 180 méter hosszú, norvég lobogó alatt hajózó olajszállító tanker mólónak ütközött Európa legnagyobb tengeri kikötőjében. A balesetben senki sem sérült meg.

Ilyen tankerrel történt a baleset Rotterdamban Fotó: Odfjell 

A kikötőt lezárták annak érdekében, hogy a szennyeződés ne juthasson ki a nyílt vizekre. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az óvintézkedések ellenére az olaj az összekötő csatornákon kis mennyiségben elszivároghatott, veszélyeztetve a környékbeli strandok vízminőségét.

Neked ajánljuk
Nem csak az erdőségekre kell jobban figyelnünk, ha féken akarjuk tartani a klímaváltozást Tartsd távol a sütőolajat a csatornától! Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett A Larry hurrikán okolható a szokatlan grönlandi hóviharért
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam