2018. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mólónak ütközött egy olajszállító hajó Európa legnagyobb tengeri kikötőjében

Egy tankhajó sérülése miatt nagy mennyiségű, 200 tonna fűtőolaj ömlött a tengerbe a hollandiai Rotterdam kikötőjében – jelentette a helyi média vasárnap. Az olajszállító a norvég Odfjell cég egyik hajója.

A beszámolók szerint az okozta a szivárgást, hogy egy több mint 180 méter hosszú, norvég lobogó alatt hajózó olajszállító tanker mólónak ütközött Európa legnagyobb tengeri kikötőjében. A balesetben senki sem sérült meg.

Ilyen tankerrel történt a baleset Rotterdamban Fotó: Odfjell 

A kikötőt lezárták annak érdekében, hogy a szennyeződés ne juthasson ki a nyílt vizekre. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az óvintézkedések ellenére az olaj az összekötő csatornákon kis mennyiségben elszivároghatott, veszélyeztetve a környékbeli strandok vízminőségét.

Neked ajánljuk
A világ legnagyobb hajózási vállalata is nemet mond a környezetszennyezésre Így kerülje el a felesleges szemetelést az ünnepek alatt Fenntartható befektetési alapot indít a Fidelity International Bútorok, amelyért nem irtják, sőt – ültetik az erdőket ENSZ-főtitkár: a katowicei klímacsúcs egyelőre nem oldotta meg a kulcskérdéseket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam