2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bezárták az Akropoliszt a hőség miatt

Július 22-én egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála Görögországban, ezért az ott dolgozók és a látogatók egészségének megőrzése érdekében már kora délután bezárt az Akropolisz – írja az MTI. 

Athénban napközben 39 Celsius-fokot mértek árnyékban, de Görögország középső részén 41 fokos volt a forróság. Az Akropolisz általában este nyolcig tart nyitva, de vasárnap a kulturális minisztérium utasítására már délután kettő órakor bezárták. A tárca döntését azzal indokolta, hogy meg akarja óvni az embereket a hőgutától.

A helyi hatóságok azt tanácsolták a helyi lakosoknak és a turistáknak, különösen az idősebbeknek, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék a napon; ha tehetik, inkább világos színű pamutruhát vegyenek fel; sok vizet igyanak, kerüljék az alkohol és a cukrozott folyadékok fogyasztását.

A görög meteorológiai szolgálat szerint csak kedden, július 24-én várható némi enyhülés, bár a levegő hőmérséklete aznap is  – az évszaknak megfelelően – 36 fok körül alakul majd.

Neked ajánljuk
Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni! Teljesíthető a párizsi klímacél, ha... Aprócska könyvtár egy kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében (videóval) Több mint tízezer fiatal tüntetett a klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért Brüsszelben
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam