2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bezárták az Akropoliszt a hőség miatt

Július 22-én egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála Görögországban, ezért az ott dolgozók és a látogatók egészségének megőrzése érdekében már kora délután bezárt az Akropolisz – írja az MTI. 

Athénban napközben 39 Celsius-fokot mértek árnyékban, de Görögország középső részén 41 fokos volt a forróság. Az Akropolisz általában este nyolcig tart nyitva, de vasárnap a kulturális minisztérium utasítására már délután kettő órakor bezárták. A tárca döntését azzal indokolta, hogy meg akarja óvni az embereket a hőgutától.

A helyi hatóságok azt tanácsolták a helyi lakosoknak és a turistáknak, különösen az idősebbeknek, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék a napon; ha tehetik, inkább világos színű pamutruhát vegyenek fel; sok vizet igyanak, kerüljék az alkohol és a cukrozott folyadékok fogyasztását.

A görög meteorológiai szolgálat szerint csak kedden, július 24-én várható némi enyhülés, bár a levegő hőmérséklete aznap is  – az évszaknak megfelelően – 36 fok körül alakul majd.

Neked ajánljuk
Néhány turistaparadicsomban helyrehozhatatlan károkat okozhatott a koronavírus (képgalériával) Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal) Németországban minden benzinkúton kötelező lesz a villanytöltő Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Fenntartható fordulatot sürget Károly herceg
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam