2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Obama és a borászok a klímaváltozás ellen

Barack Obama egy portói klímacsúcson felszólította a borszakma képviselőit, hogy segítsenek a kormányoknak a megfelelő politikai stratégiák kialakításában, amelyek választ adhatnak a klímaváltozás okozta egyre sürgetőbb problémákra.

A volt amerikai elnök a főleg borászok számára rendezett találkozón hangsúlyozta, hogy a szakma képviselőinek össze kell fogniuk egymással, kifelé pedig megosztaniuk a klímaváltozás kezelésére vonatkozó ötleteiket. Annál is inkább, mert a borászok, munkájuk során folyamatosan, napi szinten néznek szembe a felmelegedés okozta problémákkal, és praktikus megoldásokat is tudnak javasolni, amelyeket ők maguk is alkalmaznak a mindennapokban.

A volt elnök szerint a technikai megoldások gyakran léteznek; csak az a kérdés, hogyan alkalmazzuk a meglévő tudás- és eszköztárunkat.

Obama és más szónokok is segítettek a Porto Protocol, egy a borszakma által vezetett kezdeményezés elindításában. A Protocol kötelezettségvállalás, amely hozzájárul az éghajlatváltozás hatásainak mérsékléséhez.

Az aláírók létrehoznak egy platformot a tapasztalatok és az ismert megoldások megosztására.

Barack Obama amerikai elnök beszél a párizsi klímaegyezmény ratifikálásán Kínában, 2016. szeptember 3-án Fotó: MTI

Obama kommentárjai nem kerülték el a jelenlegi viharos politikai és sajtóhangulatot sem, nem óvatoskodott. Azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump elnök tervei szerint az Egyesült Államok rövidesen kilép a 2015 óta életben lévő párizsi klímaegyezményből, elmondta, hogy a szabályozások a kereskedelmi érdekek figyelembevételével, azoknak megfelelően lettek kialakítva, és ezt mindenki látja, akinek jó üzleti érzéke van.

Az alternatív média által kialakított alternatív valóság jelenlétére is kitért, amely a klímaváltozással kapcsolatban is fontos téma, hiszen a Fox tévécsatorna például szisztematikusan tagadja a tudományosan elfogadott és alátámasztott álláspontot a globális felmelegedésről. A volt elnök elmondta, az emberek kezdik elveszteni a médiába vetett bizalmukat, egyre kevésbé hisznek az újságoknak, a televíziónak és az internetnek is. Ennek ellenére azt is

szorgalmazta, hogy a médiának nyilvánosságra kell hoznia, milyen jövőbeni hatásai lesznek a klímaváltozásnak.

Neked ajánljuk
Újabb tanulmány mutat rá a katasztrófák és a klímaváltozás kapcsolatára Új-Zélandon jelképesen klímavészhelyzetet hirdettek A vándorló fajok „gyorsan élnek és fiatalon halnak” Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: vincemagazin.hu
Vissza
Hírfolyam