2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trump elismert klímakutatót nevezett ki egy fontos posztra

Miután Donald Trump elnökké választása óta több intézkedésével – például a párizsi klímaegyezményből való kilépésével vagy a klímaváltozásra utaló kifejezések kormányzati dokumentumokból való eltávolításával – kiváltotta a természettudósok haragját, helyi idő szerint kedd este egy elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt a Fehér Ház Tudomány- és Technológiapolitikai Hivatala élére.

A 19 hónapja – vagyis a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta – betöltetlen posztot Kelvin Droegemeier vezetheti majd, amennyiben jelölését a szenátus jóváhagyja. A 60 éves, kansasi születésű tudós kutatási alelnök és a meteorológiai tudományok vezető professzora az Oklahomai Egyetemen. Tagja az oklahomai kormányzatnak is, mint a tudományért és technológiáért felelős tárca vezetője. George W. Bush és Barack Obama elnök idején 12 éven keresztül már szolgált a mindenkori amerikai elnökök és törvényhozók számára elemzéseket készítő és tanácsokat adó Országos Tudományos Tanácsban is.

Az amerikai lapok szerint a tudományos közösség megelégedéssel és dicsérettel fogadta a tudós jelölését.

John Holdren, Droegemeirer elődje azt nyilatkozta a Washington Postnak: „Úgy gondolom, nagyon jó döntés született. Komoly klímatudós és komoly tudományos tanácsadója befolyásos embereknek.” (MTI)

Neked ajánljuk
Újabb földterületeket vesztettek el a brazil őslakosok (videóval) Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Paks II.: Aggodalmak a földrengésbiztonság kérdése miatt Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat Mihez kezdenél, ha a tiéd lehetne egy hétre egy új Volkswagen ID.3?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam