2018. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Trump elismert klímakutatót nevezett ki egy fontos posztra

Miután Donald Trump elnökké választása óta több intézkedésével – például a párizsi klímaegyezményből való kilépésével vagy a klímaváltozásra utaló kifejezések kormányzati dokumentumokból való eltávolításával – kiváltotta a természettudósok haragját, helyi idő szerint kedd este egy elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt a Fehér Ház Tudomány- és Technológiapolitikai Hivatala élére.

A 19 hónapja – vagyis a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta – betöltetlen posztot Kelvin Droegemeier vezetheti majd, amennyiben jelölését a szenátus jóváhagyja. A 60 éves, kansasi születésű tudós kutatási alelnök és a meteorológiai tudományok vezető professzora az Oklahomai Egyetemen. Tagja az oklahomai kormányzatnak is, mint a tudományért és technológiáért felelős tárca vezetője. George W. Bush és Barack Obama elnök idején 12 éven keresztül már szolgált a mindenkori amerikai elnökök és törvényhozók számára elemzéseket készítő és tanácsokat adó Országos Tudományos Tanácsban is.

Az amerikai lapok szerint a tudományos közösség megelégedéssel és dicsérettel fogadta a tudós jelölését.

John Holdren, Droegemeirer elődje azt nyilatkozta a Washington Postnak: „Úgy gondolom, nagyon jó döntés született. Komoly klímatudós és komoly tudományos tanácsadója befolyásos embereknek.” (MTI)

Neked ajánljuk
Trump eltöröltetné Kalifornia klímavédelmi intézkedéseit Az amerikai hírszerző ügynökségek új jelentést tettek az asztalra a klímaváltozás ügyében Amerika: légszennyezés jövet-menet Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam