2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egymilliárd dollár a tiszta energiába

A Microsoft-alapító Bill Gates vezetésével amerikai, brit, szaúdi, kínai milliárdosok fognak össze a globális felmelegedés ellen, és egymilliárd dollárt fektetnek be az úgynevezett tiszta energiába.

Bill Gates közleményében tudatta, hogy a csoport egymilliárd dollárt kíván befektetni az úgynevezett tiszta energia kutatásába és alkalmazásába.

A milliárdosok így kívánnak hozzájárulni a globális felmelegedés elleni küzdelemhez.

A csoport tagjai között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezetője, Soros György befektető, a brit Richard Branson, a Virgin alapítója, a szaúdi Al-Valíd bin Talál herceg és a kínai informatikai óriás, az Alibaba létrehozója, Jack Ma.

Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapítója a humán tőkebefektetés hatásait elemző panelbeszélgetésen a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi ülésszakán, az IMF washingtoni székházában 2018. április 21-én Fotó: MTI/EPA/Pete Marovich

A Bloomberg és a Forbes becslései szerint a csoport tagjainak összesen mintegy 170 milliárd dolláros vagyonuk van, és ebből áldoznak egymilliárdot az úgynevezett zöld energiaforrások felkutatására.

A kutatások a közlekedéstől a mezőgazdaságig több ágazatot érintenek majd.

„Nyitottak vagyunk mindenre, ami lehetővé teszi az olcsó és tiszta energia előállítását” – szögezte le közleményében Bill Gates, a kezdeményezés életre hívója.

Neked ajánljuk
A klímát számos tényező alakítja, és biztos, hogy az ember az egyik Nagy-Britannia lép először a G7-országok közül Ideje megértenünk: a bőrünkre megy a játék Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam