2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

5. SUSCO Budapest fenntartható fejlődés konferencia

Idén október 11-én kerül sor az 5. SUSCO BUDAPEST nemzetközi konferenciára, amely Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma. A 2018-as rendezvény a „Környezeti migráció” címet kapta: a 21. század egyik legsürgetőbb problémájához kapcsolódó technológiai, gazdasági és kulturális akadályokat veszi számba.

Az első „környezeti menekültként” számon tartott személy egy Kiribatiról származó férfi, aki 2013-ban kért menekültjogot egy új-zélandi bíróságtól az otthonát fenyegető emelkedő tengerszint miatt.

Az utóbbi években a szélsőséges időjárás több millió embert kényszerített otthona elhagyására. A változó környezeti feltételek folyamatosan újraformálják nemcsak a bolygónkat, hanem a bennünket körülvevő természetről való gondolkodásunkat is.

A SUSCO Budapest 2018 konferencia a környezeti migráció régóta vitatott jelenségével foglalkozik, segítve a környezeti kényszerek és társadalmi válaszok közötti kapcsolat megértését. Rámutat a jelenlegi, világszerte változóban lévő környezeti feltételekre és a leginkább érintett régiókra, keresve az adott területek kihívásaira adható helyes válaszokat.

A különböző országokból érkező elismert szakembergárda angol nyelven folytatja majd a vitát, de a helyszínen magyar nyelvű szinkrontolmácsolás biztosítva lesz, így bárki, aki a fenntartható fejlődés iránt érdeklődik, bátran részt vehet az eseményen.

A rendezvény nyitóelőadását Franco Frattini tartja, a Nemzetközi Szervezetek Olasz Egyesületének elnöke, Olaszország volt külügyminisztere. A konferencia szakértői között köszönthetjük többek között Kőrösi Csabát, a KEH Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetőjét (korábbi ENSZ-nagykövet); Radics Kornéliát, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét; Thomas Festerlinget, a GreenTec Capital Partners alapítóját, valamint dr. Christina Catherine Krausét, a Konrad-Adenauer-Stiftung menekültügyért és migrációért felelős koordinátorát.

A konferenciát a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával az Antall József Tudásközpont szervezi.

Neked ajánljuk
Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre A klímaváltozás az amerikai hadsereg számára is komoly ellenfél Valóban jót tesznek a vegánok a Földnek – írja egy kiszivárgott hivatalos jelentés A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam