2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

David Attenborough: meg kell állítani a népességnövekedést

Új, Dynasties című természetfilm-sorozata kapcsán Sir David Attenborough a BBC Newsnight műsorában kijelentette: véget kell vetni a populáció növekedésének, mielőtt késő lesz az emberiségnek. Íme a beszélgetés (az angolul értőknek), és az új sorozat sokat ígérő előzetese (az angolul kevésbé értőknek is).

David Attenborough több témát is érintett az interjúban, kitért a világot elárasztó műanyaghulladék problémájára, beszélt a vegetarianizmusról és a népességnövekedésről is. Utóbbi szerinte a legsúlyosabb gond, amivel az emberiségnek szembe kell néznie. Úgy látja, meg kell állítani a népességnövekedést, mert egyre több olyan ember lesz majd a Földön, aki hozzá hasonlóan hosszú életet él majd.

A tudós szerint bár a népességnövekedés, akárcsak az állatvilágban, egy idő után szabályozni fogja önmagát, elképzelhető, hogy addigra az emberiségnek már késő lesz.

Jövőformáló beszélgetés Sir David Attenborough-val (magyar felirattal) Videó: BBC / YouTube

Sir David Attenborough már elmúlt 92 éves, de még mindig aktív. Nem sokkal azután, hogy befejezték a nagy sikerrel futó Kék Bolygó 2. forgatását, már bele is vágtak a BBC soron következő természetfilm-sorozatába. A Dynasties című alkotás – amelyet a brit BBC hamarosan műsorra tűz – öt különböző állatfaj (oroszlán, csimpánz, tigris, császárpingvin, hiénakutya) életét követi figyelemmel.

Íme, a filmsorozat sokat ígérő előzetese:

Neked ajánljuk
Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Lejárt a mélytengerektől kapott haladék? Több tízezer évre lenne szükség ahhoz, hogy a klíma magától stabilizálódjon Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Jönnek a vezeték nélkül tölthető villanyautók
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam