2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Határozott fellépést ígér az ENSZ az egészségkárosító ázsiai levegő javítása érdekében

Ázsiában mintegy négymilliárd ember, a régió lakosságának 92 százaléka lélegez be veszélyesen mérgező levegőt. ENSZ-szervezetek kedden egy több száz milliárd dolláros intézkedéscsomag megvalósítására tettek javaslatot, amelynek célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése.

A becslések szerint a 25 pontba foglalt intézkedések 300-600 milliárd dollárba kerülhetnek évente, de munkahelyeket teremtenek, növelik a mezőgazdasági termelést és a gazdasági növekedést.

A világ legnépesebb kontinense viseli a globális légszennyezettség legnagyobb terhét.

Szmog Pekingben, a Tiltott Város felett Fotó: goodfreephotos.com

A levegőben lévő kémiai anyagokhoz és finom szemcsés részecskékhez köthető, mintegy hétmillió idő előtti halálesetből négymillió Ázsiában következik be – közölte a szervezet a Genfben zajló Global Conference on Air Pollution and Health elnevezésű, kedden kezdődött találkozón.

Az ipar és a városok gyors fejlődésével Ázsiában az emberek más régiókhoz képest is jobban szenvednek a szennyezéssel összefüggő betegségektől, és egyre gyakoribbak az ehhez köthető halálesetek is.

A szervezetek ígérete szerint a járművekre, erőművekre és gyárakra vonatkozó környezetvédelmi normákat szigorítani fogják. Fő célkitűzéssé válik többek között az ázsiai országokban az otthonok tiszta energiával való ellátása és a tömegközlekedés fejlesztése.

Neked ajánljuk
Négy sarkalatos pont, amelyeken megvethetnénk a lábunkat a klímáért folyó küzdelemben Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról Egyszerre két sírt ás magának az emberiség A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam