2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az USA Környezetvédelmi Hivatalának honlapján nincs klímaváltozás menüpont

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalának (EPA) honlapján 2017. január 19-én még volt egy klímaváltozással kapcsolatos menüpont, amely egy, a témával foglalkozó aloldalra vezetett, azonban azóta eltűnt – helyén egy sajnálkozó üzenet fogad, miszerint a keresett oldal nem létezik.

Az aloldal eltűnését az Environmental Data & Governance Initiative nevű szervezet vette észre, amely a kormányzati honlapok változásait monitorozza – számolt be a Guardian cikke alapján a merce.hu.

Judith Enck, a hivatal korábbi tisztviselőjének nyilatkozata szerint a tény, hogy az EPA honlapján nincs szó a klímaváltozásról,

„olyan, mintha a könyvkereskedésből kinőtt Amazonról nem lehetne könyvet rendelni – oly alapvető. Jelenleg nincs olyan ügy, ami az EPA számára fontosabb kellene hogy legyen, mint a klímaváltozás.”

Az ügynökség egy jelenlegi, neve elhallgatását kérő dolgozója szerint már az is meglepő, hogy vannak még a szervezetnél emberek, akik hivatalosan a klímaváltozással foglalkoznak.

A Guardian mellett a Mérce is megkereste az EPA-t a klímaváltozás menüpont eltűnésével kapcsolatban, és hogy megtudja, lesz-e a jövőben ezzel foglalkozó internetes felületük. Az ügynökség nyugtázta a kérdést, majd közölte, hogy nem tud válaszolni.

Neked ajánljuk
Az ausztrálok jobban félnek a klímaváltozástól, mint a terrorizmustól Megjelent a Nemzeti energia- és klímaterv tervezete Kiadták a teljes jelentést arról, hogy egymillió fajt fenyeget a kihalás A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam