2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

USA: Tüntetésre Zöld New Deal a demokraták válasza

A múlt héten megválasztott demokrata párti képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez több száz demonstrálóval együtt vonult kedden Nancy Pelosinak, a demokraták frakcióvezetőjének hivatala elé, hogy a klímaváltozás elleni határozottabb lépésekre buzdítsák.

A 29 éves Ocasio-Cortez több mint 200 fiatal demonstrálóval együtt vonult Pelosi irodájához. Miután a felvonulók nem akartak távozni, a rendőrség 51-et közülük előállított. Később Pelosi megjelent a hivatal épületénél, üdvözölte a tüntetőket, majd arra kérte a rendőröket, tegyék lehetővé a fiatalok számára véleményük kinyilvánítását, hogy részesei lehessenek az amerikai demokráciának.

Azt üzente a felvonulóknak, hogy szándékában áll érdemi lépéseket tenni a klímaváltozás megfékezéséért, és ennek érdekében egy különbizottság létrehozását javasolja majd a képviselőházban.

Forrás: TIME/youtube.com

A tüntetés után Pelosi közleményt adott ki, amelyben leszögezte: inspiráló a sok fiatal aktivista energikus fellépése az emberek egészségét, az ország gazdasági biztonságát és a települések jövőjét fenyegető klímaválság ügyében.

Ocasio-Cortez, aki még az előállítások előtt elhagyta a demonstráció helyszínét, később újságíróknak azt mondta, azért vett részt rajta, hogy a többieket biztosítsa támogatásáról, és arra bátorítsa Nancy Pelosit, hogy figyeljen oda a szavukra.

„Zöld New Dealre van szükségünk, és száz százalékban át kell térnünk a megújuló energiára, mert az életünk függ ettől”

– fogalmazott a képviselő. A „Zöld New Deal” a demokraták liberális szárnyához tartozók jelszava. Ők nagy infrastrukturális beruházások és új munkahelyek révén akarják megteremteni a megújuló energián alapuló gazdaságot.

Neked ajánljuk
Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam