2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás miatt tüntettek Londonban

Hidak lezárásával tiltakoztak környezetvédők Londonban. A demonstrálók szerint a politikusok figyelmen kívül hagyják a klímaváltozás hatásait.

Öt hidat is blokád alá vontak Londonban környezetvédők. Több ezer tüntető gyűlt össze a belvárosban, azt követelve a kormánytól, szenteljen nagyobb figyelmet az éghajlatváltozásnak. A tüntetés szervezője, Gail Bradbrook elmondta:

Ez egy tömeges civil engedetlenség, amin több ezren vesznek részt Londonban. Ez a kezdőpontja a nemzetközi tüntetéssorozatnak, amely az ökológiai krízis teljes figyelmen kívül hagyása ellen tiltakozik.

Az Extinction Rebellion nevű környezetvédő csoport által szervezett tiltakozás résztvevői a londoni Westminster hídon 2018. november 17-én
Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A demonstrációsorozat a „lázadás a kihalás ellen” nevet kapta, így volt, aki dinoszauruszjelmezt öltött. Többen kormányzati épületekhez láncolták magukat, több embert őrizetbe vettek. A tüntetők célja, hogy rábírják a kormányt a szén-monoxid-kibocsátás nagyarányú csökkentésére – számolt be a Hír TV.

Neked ajánljuk
Kezdhetünk hozzászokni a szélsőséges időjáráshoz Mit tehet a világ gyártósora a klíma megóvásáért? Súlyos időjárási fenyegetés érint szinte minden második magyart A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam