2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

15 ország küldöttei találkoztak klímaügyben Győrben

A küldöttek az Európai Klímaszövetség egyik projektje kapcsán cserélnek tapasztalatot, amelyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is részt vesz.

Az Európai Klímaszövetség „Városok és helyi önkormányzatok közösen a fenntartható célokért és a klímaigazságosságért” címmel indított projektet januárban. A győri találkozónak a Megyei Önkormányzat ad otthont. 

„Nehéz összehasonlítani, hogy egyes európai országok milyen környezetvédelmi kihívásokkal találják szembe magukat, de egy általános problémát mindenképp ki lehet emelni: a közlekedést.”

„Informálni kell a városlakókat arról, hogy milyen előnyei vannak, ha nem autóval, hanem például biciklivel teszik meg az útjukat. Jó kezdet, ha a polgárok tenni akarnak, de nem elegendő, hiszen ezt az államnak és az önkormányzatoknak is támogatniuk kell” – nyilatkozta Thomas Brose, az Európai Klímaszövetség ügyvivő igazgatója szerdán.

Fontos, hogy ne teljesíthetetlen vagy ellentmondásos dolgokat tanácsoljunk az embereknek. Az állami és az egyéni kötelezettségek mellett az önkormányzatoknak is fontos feladatuk van a fenntarthatóság területén – mondta Németh Zoltán megyei elnök a találkozó megnyitója előtt.

Fotó: Olga1969/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Környezeti és klímaváltozási szükséghelyzetről fogadott el állásfoglalást a brit parlament Áder: Szemléletváltásra van szükség az ökológiai katasztrófa elkerülése érdekében A légkondicionáló mégsem csak a klíma ellensége lehet? Egy farm, ami tisztítja a tengert (videóval) 20 millió forintot kapnak civil szervezetek, a közönség szavazata is számított
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam