2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

15 ország küldöttei találkoztak klímaügyben Győrben

A küldöttek az Európai Klímaszövetség egyik projektje kapcsán cserélnek tapasztalatot, amelyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is részt vesz.

Az Európai Klímaszövetség „Városok és helyi önkormányzatok közösen a fenntartható célokért és a klímaigazságosságért” címmel indított projektet januárban. A győri találkozónak a Megyei Önkormányzat ad otthont. 

„Nehéz összehasonlítani, hogy egyes európai országok milyen környezetvédelmi kihívásokkal találják szembe magukat, de egy általános problémát mindenképp ki lehet emelni: a közlekedést.”

„Informálni kell a városlakókat arról, hogy milyen előnyei vannak, ha nem autóval, hanem például biciklivel teszik meg az útjukat. Jó kezdet, ha a polgárok tenni akarnak, de nem elegendő, hiszen ezt az államnak és az önkormányzatoknak is támogatniuk kell” – nyilatkozta Thomas Brose, az Európai Klímaszövetség ügyvivő igazgatója szerdán.

Fontos, hogy ne teljesíthetetlen vagy ellentmondásos dolgokat tanácsoljunk az embereknek. Az állami és az egyéni kötelezettségek mellett az önkormányzatoknak is fontos feladatuk van a fenntarthatóság területén – mondta Németh Zoltán megyei elnök a találkozó megnyitója előtt.

Fotó: Olga1969/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Dél-Ázsiában már zajlik a klímaváltozás drámája Egyre melegebb nyarak jöhetnek Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Tudja, mennyi mindenre jó az erdei szederlevél?
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam