2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A holnap városai most élpülnek

A 2010-ben alapított City Hungary a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma. Célja, hogy olyan sikeres hazai és nemzetközi modelleket mutasson be, amelyek minél magasabb életminőséget biztosítanak az itt élőknek.

A City Hungary 2013 óta minden évben kiosztja a Holnap Városáért díjat. Az ünnepélyes átadóra idén november 22-én került sor Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat Dísztermében.

„Az alulról építkező – akár országonkénti, nemzetenkénti – gyakorlati minták hozhatják meg a kellő eredményt. S így valósulhat meg a fenntartható város víziója a magasabb életminőség szinonimájaként” – emelte ki Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója.

A Holnap Városáért díj célja, hogy a jobbra, a modernebbre, a fenntarthatóbbra, az élhetőbbre ösztönözze a magasabb életszínvonalra törekvő magyar önkormányzatokat és vállalkozásokat.

Idén a Holnap Városáért díjat „Mozgásban a város” kategóriában Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata nyerte el. Ez a kategória olyan programokat értékel, amelyek a forgalom csökkentését szolgálják, vagy az embereket és közösségeket ösztönzik a fenntartható utazási formák használatára.

Szekszárd főtere Fotó: Sawyer/Wikimedia Commons

„Fenntartható városért” kategóriában Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata kapott díjat a „Szabolcs–Teve” programért. Ez a kategória a különböző típusú erőforrásokat a magasabb városi életminőség érdekében integráló városvezetést jutalmazza.

Az „Üzlet a városért” kategóriában idén a Budapest Bank Zrt. Békéscsabáért Programját díjazták. Ebben a kategóriában a városok üzleti, ipari növekedéséhez és a városi közösség fejlődéséhez hozzájáruló vállalatokat díjazzák.

A „Tiszta városért” kategóriában, amelyben a szervezetek felelős hulladékgazdálkodását értékelték, 2018-ban Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata érdemelte ki a Holnap Városáért díjat. 

Neked ajánljuk
A jövőben fenntarthatóbban gyártja az IKEA az ikonikus könyvespolcokat Textilszűrők segíthetnek kivonni a légkörből a felesleges szén-dioxidot Steiner Attila: komoly iparfejlesztési lehetőség van a zöldgazdaságban A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: cityhungary.eu
Vissza
Hírfolyam