2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Argentínában ülésezik a G20-csoport

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport soron következő találkozóján a klímaváltozás kérdése is napirenden lesz.

Már csütörtökön folyamatosan érkeztek meg az argentínai fővárosba a G20-as csoport vezetői, akiknek találkozóján a kereskedelmi feszültségek, a klímaváltozás elleni harc és a nemek közötti egyenlőség lesz a fő téma – számolt be a hirado.hu.

A tavaly júliusi, hamburgi G20-csúcs egyik „vesszőparipája” volt annak ügye, hogy Trump júniusban bejelentette: kilépteti országát a 2015 decemberében aláírt párizsi klímamegállapodásból.

Akkor a csúcson a csoport összes többi tagja egyetértett abban: a megállapodás visszafordíthatatlan.

Donald Trump amerikai elnököt fogadja argentin hivatali partnere, Mauricio Macri a G20 csúcstalálkozóján Buenos Airesben Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Buenos Airesben visszatérhetnek a kérdésre. Emellett kitérnek a nemekkel kapcsolatos sztereotípiák elleni küzdelemre is. A cél a nők szerepének növelése a digitalizáció területén, a technológiai ágazatokban, valamint az, hogy a nők könnyebben léphessenek be a munkaerőpiacra, vagy térhessenek oda vissza a szülés után.

A G20-vezetők a digitalizációról, oktatási kérdésekről, a munkaerőpiacról, a fenntartható élelmezésről és infrastrukturális témákról is eszmecserét folytatnak majd.

Neked ajánljuk
Emberéleteket és gazdaságokat lehetne megmenteni az afrikai hőhullámok pontosabb dokumentálásával A klímavédelem előrébb való, mint a kényelem Mámoros hírek a szén-dioxid-hasznosítás világából Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam