2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavédelem: Schwarzenegger a helyi vezetők szerepét emeli ki

Az ENSZ katowicei klíma-csúcstalálkozóján Schwarzenegger úgy fogalmazott, az Egyesült Államok „továbbra is részese” az egyezménynek, dacára annak, hogy Trump júniusban bejelentette: kilépteti országát a 2015 decemberében aláírt párizsi klímamegállapodásból.

Arnold Schwarzenegger kijelentette: a klímavédelmi egyezménynek széles körű a támogatottsága az Egyesült Államokban tagállami és helyi szinten is. Hangsúlyozta:

a klímavédelem tekintetében nagyobb figyelmet kell szentelni a helyi vezetőknek, nemcsak a kormányoknak.

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok hátat fordított a  klímaegyezménynek, ugyanis a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 70 százalékát a helyi kormányzatok és városok ellenőrzik.

Arnold Schwarzenegger amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó beszédet mond az ENSZ 24. nemzetközi klímakonferenciájának megnyitóján Fotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski

A világhírű színész a konferencián megjelent küldöttek előtt kijelentette: „Amerika több Washingtonnál vagy egy vezetőnél”. Mint fogalmazott,

az Egyesült Államokat nem egy vezető, hanem helyi vezetők sokasága jelenti, akik keményen dolgoznak a levegő minőségének javításán.

Schwarzenegger a következő évi klímacsúcsra tekintettel a delegátusoknak azt mondta: „Hívjuk meg ezeket a helyi vezetőket ide, hadd legyenek egy ehhez hasonlóan nagy konferencia résztvevői, ahol közvetlenül beszélhetnek önökkel.” „Ha ezt megteszik, megígérhetem önöknek: visszatérek” – idézte Schwarzenegger a Terminátor című filmből ismert ikonikus mondatát.

Neked ajánljuk
Kezdhetünk hozzászokni a szélsőséges időjáráshoz Mit tehet a világ gyártósora a klíma megóvásáért? Súlyos időjárási fenyegetés érint szinte minden második magyart Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam