2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az USA a kibocsátáscsökkentés éllovasa

Az Egyesült Államok vezet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében mind abszolút, mind relatív értelemben.

A „2017 BP Statistical Review of World Energy” tanulmány szerint globálisan a szén-dioxid-kibocsátás 1,6 százalékkal nőtt tavaly, miután a 2014-től 2016-ig tartó három év alatt egyáltalán nem nőtt – adta hírül a Reuters nyomán az MTI.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkenésében az Egyesült Államok járt az élen 0,5 százalékkal.

Az Egyesült Államok szén-dioxid-kibocsátása sorban a harmadik évben csökkent tavaly, és ebben az évszázadban a kilencedik alkalommal vezette a csökkenési listát.

Az Egyesült Államok energiafelhasználásból származó CO2-kibocsátása tavaly volt a legkisebb 1992, az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének életbelépése óta Fotó: pxhere.com

Ugyanezen idő alatt a második legnagyobb CO2-kibocsátás-csökkentést Nagy-Britannia érte el, 170 millió tonnát. Kína viszont 2005 és 2017 között 3 milliárd tonnával, India pedig 1 milliárd tonnával növelte CO2-kibocsátását.

Ebben az évszázadban négy év kivételével minden egyes évben Kína járult hozzá a legnagyobb mértékben a CO2-kibocsátás növekedéséhez.

Az Európai Unió CO2-kibocsátása 1,5 százalékkal nőtt, és ennek 44 százalékát Spanyolország adta. Nagy-Britannia és Dánia viszont történelmében a legkevesebb szén-dioxidot bocsátotta ki tavaly.

Neked ajánljuk
Ausztrália 97 milliárd forintnak megfelelő eurót költ klímavédelemre A klímaváltozás az amerikai hadsereg számára is komoly ellenfél Valóban jót tesznek a vegánok a Földnek – írja egy kiszivárgott hivatalos jelentés Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam