2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tűzoltók is felvették a harcot a légszennyezés ellen Újdelhiben

Az indiai hatóságok a tűzoltókat is bevetették a súlyos légszennyezés ellen Újdelhiben: a kivezényelt egységek a magas épületek tetejéről fecskendeznek vizet a levegőbe, hogy segítsék a nagy mennyiségű porszemcse leülepedését, és oltják a nagy melegben kigyulladt szeméthegyeket.

Újdelhiben december 22-én mérték a legnagyobb légszennyezettséget. A felkerekedett szél szerdára ugyan valamelyest felfrissítette a szálló porral telített levegőt, de annak szintje még így is

13-szor haladja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által még egészségesnek tartott mértéket.

Az indiai kormány a lakosságot maszk viselésére és a kültéri sporttevékenység kerülésére szólította fel. Betiltották a 10 évesnél idősebb dízel gépkocsik használatát, és elrendelték, hogy az építkezések fölé vonjanak védőponyvát, hogy a szálló por ne borítsa be a térségüket.

Fotó: pexels.com

Indiában a légszennyezés elsődleges forrásai a dízel gépkocsik, a széntüzelésű erőművek és a tarlóégetés. A száraz nyarakon rosszabb a helyzet, és különösen ha a szél elül, az Újdelhit övező síkságra rátelepedik a szennyezés.

Neked ajánljuk
Már Európában is térképre kerül a légszennyezés A nagyvárosok lépnek a tiszta levegőért 193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam