2019. március 18., Ede, Sándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tűzoltók is felvették a harcot a légszennyezés ellen Újdelhiben

Az indiai hatóságok a tűzoltókat is bevetették a súlyos légszennyezés ellen Újdelhiben: a kivezényelt egységek a magas épületek tetejéről fecskendeznek vizet a levegőbe, hogy segítsék a nagy mennyiségű porszemcse leülepedését, és oltják a nagy melegben kigyulladt szeméthegyeket.

Újdelhiben december 22-én mérték a legnagyobb légszennyezettséget. A felkerekedett szél szerdára ugyan valamelyest felfrissítette a szálló porral telített levegőt, de annak szintje még így is

13-szor haladja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által még egészségesnek tartott mértéket.

Az indiai kormány a lakosságot maszk viselésére és a kültéri sporttevékenység kerülésére szólította fel. Betiltották a 10 évesnél idősebb dízel gépkocsik használatát, és elrendelték, hogy az építkezések fölé vonjanak védőponyvát, hogy a szálló por ne borítsa be a térségüket.

Fotó: pexels.com

Indiában a légszennyezés elsődleges forrásai a dízel gépkocsik, a széntüzelésű erőművek és a tarlóégetés. A száraz nyarakon rosszabb a helyzet, és különösen ha a szél elül, az Újdelhit övező síkságra rátelepedik a szennyezés.

Neked ajánljuk
Indiában szenvednek a legtöbben a szennyezett levegőtől Vészforgatókönyv lépett életbe Dél-Koreában a légszennyezés miatt Vége a megállapodásnak: India elzárja Pakisztán elől a vizet A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam