2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ferenc pápa a teremtett világgal való békére is hívta a világ politikai vezetőit

Ferenc pápa a béke 52. világnapjára megfogalmazott üzenetében a politika környezettel kapcsolatos felelősségére és feladataira is kitért.

Amikor Jézus elküldte tanítványait, ezt mondta nekik: „Ha betértek egy házba, először ezt mondjátok: »Békesség e háznak!«” A „ház”, amelyről Jézus beszél, jelenthet minden családot, minden közösséget, minden országot és minden földrészt a maga egyediségében és történetével, de mindenekelőtt vonatkozik minden egyes emberi személyre megkülönböztetés és kirekesztés nélkül – idézte a Szentatyának a béke világnapjára írott üzenetét a Magyar Kurír.

És értjük alatta a mi „közös házunkat” is: a bolygót, ahol Isten lakást készített számunkra, és arra hívott meg minket, hogy szerető gondoskodással gondját viseljük.

Ferenc pápa Fotó: Aleteia Image Department/flickr.com

Ferenc pápa a politika lehetséges bűnei között említette egyebek mellett a Föld iránti közömbösséget és a természeti erőforrások korlátlan kihasználását az azonnali profit érdekében, illetve mindazok semmibevételét, akik arra kényszerülnek, hogy idegenben éljenek.

Ferenc pápa a belső és a társadalmi béke dimenzióiról szólva az önmagunkkal való békesség és a másokkal való békesség mellett

a teremtett világgal való békesség fontosságát is hangsúlyozta: azt, hogy Isten ajándékának nagyságát és az érte való felelősségünket ismét felismerjük úgy, mint e világ lakói, polgárai és jövőjének alakítói.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét A következmények kezelése sokkal borsosabb lenne, mint a klímavédelem A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam