2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozással az amerikai hadseregnek is fel kell vennie a harcot

Az Amerikai Védelmi Minisztérium jelentése alapján az erdőtüzek, az emelkedő tengerszint, a gyakoribbá váló extrém időjárási körülmények és az áradások számos katonai létesítményt is fenyegetnek.

A kongresszus kérésére elkészült jelentést a Pentagon korábbi beszámolói alapján állították össze. A dokumentum szerzői aláhúzták, mivel csak a következő két évtized során lehetséges veszélyforrásokra koncentráltak, a létesítmények fenyegetettsége valójában súlyosabb lehet – írja a Politico.

A vizsgált 79 létesítmény közül 53 esetében ismétlődő áradások, 36 esetében erdőtüzek jelentettek problémát, 6 területén az elsivatagosodás, egy másiknál pedig a permafroszt olvadása okoz nehézségeket.

A jelentés készítői arra számítanak, hogy a jövőben nő az érintett területek száma. Ezzel összhangban a Védelmi Minisztérium már most hangsúlyt helyez arra, hogy az épületek tervezésekor a klímaváltozás által megkövetelt szempontokat is érvényesítsék, emellett kutatásokat folytatnak a szárazsággal, az erdőtüzekkel és a permafroszt olvadásával kapcsolatos kihívások megfelelő előrejelzése és kezelése érdekében.

A Pentagon Fotó: David B. Gleason/Wikimedia Commons

A kongresszus demokrata tagjai csalódottságuknak adtak hangot, amiért a dokumentum nem tartalmaz becsléseket a létesítmények megerősítéséhez szükséges anyagi erőforrásokról. Donal Trump ugyanakkor a várakozások szerint az ősszel kiadott kormányzati jelentéshez hasonlóan ennek a tartalmát sem veszi majd fontolóra.

Neked ajánljuk
Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány Az Európai Bizottság első munkaprogramja a klímasemleges átállásra összpontosít Itthon a Felső-Tisza-vidék járhat a legrosszabbul Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: poitico.com
Vissza
Hírfolyam