2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az Európai Parlament

Környezetvédelem, innováció, társadalmi kohézió – ezek azok a területek, amelyekre többet szeretne költeni az Európai Parlament regionális szakbizottsága. 

Módosítaná az Európai Bizottság költségvetési tervezetét az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottsága. A javaslat értelmében a regionális fejlesztési kiadásokat 378,1 milliárd euróval szeretnék megnövelni.

Ugyanakkor ennek az alapnak a szerkezete jelentős változáson esik át, a plusz források ipari innovációra, környezetvédelemre, a társadalmi kohézióra, integrációra lesznek fordíthatók.

Ugyanakkor kevesebb pénz jut majd azokra a pályázati lehetőségekre, amelyeknek egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország volt.

Fotó: pxhere.com

A javaslat egyik előterjesztője, Constanze Krehl szociáldemokrata EP-képviselő azt emelte ki a szavazás után, hogy

a régióknak lehetőségük nyílik kivenni a részüket az éghajlatváltozás elleni küzdelemből, hiszen a rendelkezésre álló összegek 30 százalékát lehet majd erre fordítani.

Az Európai Parlament ezen döntés alapján alakítja majd ki az álláspontját a februári plenáris ülésen, ezt követően kezdődhetnek meg a tárgyalások a tagállamokat tömörítő tanáccsal – számolt be az Index.

Neked ajánljuk
Az Európai Tanács elnöke szerint meg kell nyerni a klímaváltozás elleni küzdelmet Zöld és emberközpontú gazdaság a cél Európában Hogyan hat az uniós polgárok életére az Európai Zöld Terv? Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát A jegybankok sem adnak mentsvárat, ha beüt a baj
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam