2019. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az Európai Parlament

Környezetvédelem, innováció, társadalmi kohézió – ezek azok a területek, amelyekre többet szeretne költeni az Európai Parlament regionális szakbizottsága. 

Módosítaná az Európai Bizottság költségvetési tervezetét az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottsága. A javaslat értelmében a regionális fejlesztési kiadásokat 378,1 milliárd euróval szeretnék megnövelni.

Ugyanakkor ennek az alapnak a szerkezete jelentős változáson esik át, a plusz források ipari innovációra, környezetvédelemre, a társadalmi kohézióra, integrációra lesznek fordíthatók.

Ugyanakkor kevesebb pénz jut majd azokra a pályázati lehetőségekre, amelyeknek egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország volt.

Fotó: pxhere.com

A javaslat egyik előterjesztője, Constanze Krehl szociáldemokrata EP-képviselő azt emelte ki a szavazás után, hogy

a régióknak lehetőségük nyílik kivenni a részüket az éghajlatváltozás elleni küzdelemből, hiszen a rendelkezésre álló összegek 30 százalékát lehet majd erre fordítani.

Az Európai Parlament ezen döntés alapján alakítja majd ki az álláspontját a februári plenáris ülésen, ezt követően kezdődhetnek meg a tárgyalások a tagállamokat tömörítő tanáccsal – számolt be az Index.

Neked ajánljuk
Sokan sürgetnék az EU-s klímacélok megszületését A változó klíma a békétlenség melegágya Eldőlt: búcsút vehetünk az egyszer használatos műanyagoktól Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Ezeken a vasútállomásokon osztanak ingyen ivóvizet
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam