Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok városban rossz a levegő minősége

Magyarország elég nagy részén egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből.

Az NNK szerint az északi, északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegőminőség. Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, valamint a nyugati országrészben, Szombathelyen is egészségtelen a levegő minősége – írja az MTI alapján az Index.

Emellett – a levegőhigiénés index alapján – további 19 településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Győr, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Oszlár, Sajószentpéter, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Tököl, Vác, Várpalota.

A népegészségügyi központ az egészségtelen levegőminőségű helyeken nem ajánlja a hosszabb ideig szabadban tartózkodást.

Fotó: MTI/Komka Péter

Azt kérik továbbá, hogy az érintett területeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére, és ehhez online tanácsot is nyújtanak. A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére, nekik tehát különösen fontos, hogy elkerüljék a szennyezett településeket.

Neked ajánljuk
Indiában is jelentősen javult a levegő minősége Konkrét értelemben már kitisztult felettünk az ég Jelentősen csökkent a légszennyezettség mértéke Spanyolországban is A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam