2019. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több fiatal tüntet a hathatós klímavédelemért

Harmadik egymást követő héten vonultak utcára fiatalok Brüsszelben, hogy határozottabb fellépést követeljenek a klímaváltozás ellen. A csütörtöki tüntetésen az előzőeknél jóval többen, legalább 35 ezren vettek részt.

A Youth for Climate nevű mozgalom által kezdeményezett demonstráció résztvevői olyan ambiciózus klímapolitika elfogadását követelték a belga kormánytól, illetve az Európai Uniótól, amelynek célja, hogy 1,5 Celsius-fok alatt maradjon a Föld légkörének felmelegedése az iparosodás előtti mértékhez képest, írja az Index.

A hideg és a tanítási idő ellenére a rendőrség szerint legkevesebb 35 ezren gyűltek össze a városközpontban. Az előző héten 12 500-an voltak, azt megelőzően csak háromezren.

A szervezők kijelentették, hogy addig minden csütörtök délelőtt felvonulnak, amíg nem kapnak megfelelő választ a politikai vezetőktől.

Fiatalok tüntetnek a klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért Brüsszelben 2019. január 24-én
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Helyi lapok szerint több iskolában is úgy döntöttek, hogy nem írják be a tüntetés miatti hiányzásokat. Az elmúlt hetekben és hónapokban világszerte egyre több fiatal fejezi ki aggodalmát a klímaváltozás és az elégtelen intézkedések miatt: Belgium mellett tiltakozó akciókra került sor Svédországban, Ausztráliában, valamint Svájcban és Németországban is.

Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland Az Északi-sark a klímaváltozással kulcsfontosságú területté vált A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam