2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A L’Oréal a vállalati fenntarthatóság élén

A L’Oréal egyike annak a két vállalatnak, amely „A” minősítést kapott mindhárom, a CDP által meghatározott területen: klímaváltozás elleni küzdelem, vízbiztonság és az erdők védelme. A L’Oréal az első és egyetlen vállalat a világon, amely három egymást követő évben „AAA” besorolást kapott.

A CDP a vállalatok környezetvédelmi teljesítményét a hozzá beérkező adatok alapján A-tól D-ig osztályozza. Évente 6800 vállalat szolgáltat számukra adatokat, ezeket értékelik azt vizsgálva, hogy milyen hatással van környezetünkre a cégek tevékenysége – adta hírül a Márkamonitor.

A L’Oréal egyike annak a két cégnek, amely „A” minősítést kapott mindhárom, a CDP által meghatározott területen.

Ez az eredmény elismeri a L’Oréal kiemelkedő erőfeszítéseit, amivel a vállalat hozzájárult a klímaváltozás kockázatainak csökkentéséhez, elősegíti az erdőirtás visszaszorítását, illetve támogatja a fenntartható/felelősségteljes vízgazdálkodáshoz kapcsolódó fejlesztéseket.

Fotó: TING-FANG LI/flickr.com

A CDP egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely arra ösztönzi a vállalatokat és a kormányokat, hogy csökkentésék az üvegházhatást eredményező gázok kibocsátását, valamint hogy óvják Földünk vízkészletét és az erdőket. A szervezet befektetők szavazatai alapján az első számú szolgáltató az éghajlatkutatások területén, és olyan intézményi befektetőkkel dolgozik együtt, amelyek 87 billió dollárnyi vagyont képviselnek.

Neked ajánljuk
Ifj. Chikán Attila: Most van itt a cselekvés ideje Felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását az Allianz-csoport Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: markamonitor.hu
Vissza
Hírfolyam