2019. november 17., Gergő, Hortenzia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pápa üzent a kormányzásról szóló világtalálkozó résztvevőinek

A World Government Summit a kormányzati szervek, valamint a nemzetközi és tudományos szervezetek legrangosabb nemzetközi találkozója, melyen a különböző intézmények küldöttei a kormányzás új gyakorlati módszereiről és a közszolgálat fejlesztésének új lehetőségeiről tárgyalnak.

A csúcstalálkozóra küldött videoüzenetében Ferenc pápa arra buzdítja a résztvevőket, hogy ne a jelen közvetlen érdekeire tekintsenek, hanem a jövőbe nézzenek, szem előtt tartva az együtt lakott bolygó sorsát.

Ferenc pápa ígéri, hogy ezekben a napokban sokat gondol a tanácskozás résztvevőire, akik olyan alapvető témákkal foglalkoznak, mint a politika kihívásai, a gazdaság fejlődése, a környezetvédelem és az új technológiák alkalmazása.

Fotó: Vatican News/youtube.com

A szentatya azt ajánlja, hogy megfontolásaik középpontjában ne az a kérdés álljon, hogyan lehetne a legtöbbet kiaknázni az adott lehetőségekből, sokkal inkább a világ közös építésének lehetőségeit keressék. Inkább a népekre és az emberekre gondoljanak, semmint a tőkére és a gazdasági érdekekre.

Ez a szemlélet ugyanis nemcsak a holnapra tekint, hanem a jövőre és arra a felelősségre, mely mindenkire hárul: ezt a világot környezeti és morális károsodás nélkül kell hátrahagynunk az utánunk jövőknek.

A pápa üzenetében utal Laudato si’ kezdetű enciklikájára is, mely szerint a fenntartható fejlődés szolidaritás nélkül elképzelhetetlen. A jó, ha nem közös, nem is jó valójában, ezért ma igazi párbeszédre van szükség, mert a másik ember nélkül nincs jövő a magunk számára sem – hangsúlyozta.

Neked ajánljuk
A globális metánkibocsátását mérő műholdmissziót indít Új-Zéland A maradók eltökéltebben dolgoznak a párizsi célokért A tehetős államok jobban is igyekezhetnének Vegyszermentes veteményesek, avagy virágokkal a kártevők ellen Műanyag-újrahasznosító céget vásárolt a MOL
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam