2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leginkább a klímaváltozástól tartunk

A klímaváltozást tekintik legtöbben a legnagyobb fenyegetésnek a Pew Research Center (PRC) amerikai független közvélemény-kutató intézet hétfőn ismertetett felmérése szerint.

A Pew Research Center tavaly huszonhat országban kérdezett meg összesen több mint huszonhétezer embert, és a megkérdezettek 67 százaléka a klímaváltozást tartotta a legnagyobb fenyegetésnek. A Süddeutsche Zeitung című német lapban közölt közvélemény-kutatás szerint ez 11 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest.

A reprezentatív felmérés szerint a klímaváltozás következményei jobban foglalkoztatják az embereket, mint egy esetleges atomháború vagy egy terrorcselekmény veszélye.

A felmérésben ugyanakkor regionális különbségek is kiütköznek. Térségekre bontva főként az európai és latin-amerikai országok lakói tartanak leginkább a klímaváltozástól.

A klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért tüntetnek Genfben 2019. február 2-án. A Youth for Climate nevű mozgalom által kezdeményezett demonstráción több ezren vettek részt
Fotó: MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

Franciaországban 2013-hoz képest 29 százalékkal, Mexikóban pedig 28 százalékkal nőtt ez az érték. Az Egyesült Államokban megkérdezettek viszont a külföldről elkövetett kibertámadásokat, az Indonéziában megkérdezettek pedig az Iszlám Állam terrorszervezetet nevezték elsődleges veszélynek.

Neked ajánljuk
Áder Jánost is felszólalásra kérték a New York-i klímacsúcson Őrizetbe vették az Extinction Rebellion aktivistáit Londonban Az indián banántól a télálló citromig egy magyar gazda birtokán Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam