2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket

A fővárosi önkormányzat a jövőben már akkor is tájékoztatná a budapestieket a levegőminőség romlásáról, ha a légszennyezettség szintje az egyes légszennyező anyagok esetében meghaladná az egészségügyi határértéket, de még nem érné el a szmogriadó tájékoztatási fokozatához jogszabályilag rögzített értéket.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés elfogadásával a testület arról dönthet majd, hogy

ha az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a budapesti légszennyezettségi helyzetről indokolt a Budapesten tartózkodókat tájékoztatni, a megelőzéshez való hozzájárulás érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elkészített rövid távú értékelést a főpolgármester változatlan tartalommal, sajtóközlemény formájában közzéteszi.

Gépjárművek közlekednek a szmogos, ködös időben a Lánchídon 2017. február 15-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi január 23-i ülésén tárgyalta V. Naszályi Márta (Párbeszéd) azon javaslatát, amely azt célozta, hogy a szmorgiadó-rendeletben vezessék be a megelőzési fokozatot.

Tarlós István főpolgármester akkor azt javasolta, hogy a Főpolgármesteri Hivatal vizsgálja meg, milyen módon valósítható meg a mihamarabbi megfelelő tájékoztatás azokban az esetekben is, amikor a budapesti légszennyezettség szintje az egyes légszennyező anyagok egészségügyi határértéke és a szmogriadó tájékoztatási fokozatához rendelt értéke között alakul. V. Naszály Márta elfogadta a főpolgármester javaslatát, így a kérdés a mostani javaslat formájában kerül a közgyűlés elé jövő szerdán.

Neked ajánljuk
Márciustól megváltoznak az autóreklámok Franciaországban Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat MaVíz: a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer hazánkban a csapvíz Felszíni lignitbánya mérgezi a cseh–lengyel kapcsolatokat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam