2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímafinanszírozás a magyar cégek külföldi piacszerzését is segíti

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egyedi támogatási lehetőséget biztosít a környezetvédelmi szektorban működő, innovatív magyar vállalkozásoknak.

A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy csökkentse a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait, illetve ösztönözze a magyar gazdaság számára előnyös és a külgazdasági kapcsolatokat erősítő projektek kivitelezését azokban a fejlődő országokban, amelyek szintén aláírták a párizsi megállapodást.

A tárca keddi tájékoztatása szerint a 2016-ban elindított, egymilliárd forintos programban eddig összesen 840 millió forinttal támogatott innovatív klímabarát elképzelések között volt fenntartható erdészeti projekt, Afrikában tesztelt innovatív vízmegőrzési technológia, valamint kisvízerőmű tervezése is.

Az ázsiai piacon szennyvízhő-hasznosítási megoldások alkalmazását támogatta a minisztérium, több projekt segítette a fenntartható mezőgazdasági termelés bevezetését.

Az ITM nemzetközi klímafinanszírozási pályázata hozzájárul a jelentős anyagi befektetést igénylő innovatív és még ismeretlen technológiák bevezetéséhez, és ezzel a magyar vállalkozások külföldi piacszerzéséhez is. A kiírás eredményeképpen írhatott alá a közelmúltban szerződést a marokkói forgalmazás elindításáról a Water&Soil Kft., a cég a talajnedvesség megtartását fokozó készítmény elterjesztésére kapott kormányzati támogatást.

A fennmaradó 160 millió forintos keretre január 31-ig pályázhattak a magyar vállalkozások, a beérkezett igényeket a szakmai szempontok figyelembevételével egyenként bírálja el a minisztérium. A további pályázati lehetőségekről a www.klima.kormany.hu/palyazatok oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők – áll a közleményben.

Neked ajánljuk
185 kiállítóval és szemléletformáló programokkal megnyitja kapuit a fenntarthatósági expó Áder János: a „dobd el”-kultúra nem fenntartható Komposztáló robot lett a startupverseny győztese Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam