2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trump jelöltje került az amerikai környezetvédelmi hivatal élére

Az amerikai szenátus 52:47 arányban támogatta Andrew Wheeler lobbista kinevezését a környezetvédelmi hivatal (EPA) élére.

Andrew Wheeler az előző vezető, Scott Pruitt tavaly júliusi távozása óta ügyvezető igazgatója a környezetvédelmi hivatalnak. Karrierjét is az EPA-ban kezdte még az 1990-es évek elején, aztán a kongresszusban dolgozott, majd energetikai lobbista volt.

A Trump-kormányzat idején került vissza a környezetvédelmi hivatalhoz, ahol a Barack Obama kormányzata idején hozott környezetvédelmi intézkedések leállításán dolgozik.

A republikánusok dicsérik a szabályzók lazítását célzó politikáját, a demokrata párti politikusok elsősorban azért bírálják őt, mert habozott intézkedéseket hozni a globális klímaváltozás hatásainak enyhítése érdekében.

Januári szenátusi meghallgatása során Wheeler hangsúlyozta, hogy tucatnyi korábbi környezetvédelmi intézkedés megsemmisítését kezdeményezte, és kinevezése esetén ezt a politikát kívánja folytatni.

Fotó: Zeete/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam