2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyorsan terjedő bozóttűz tombol Ausztráliában

Ausztráliában több száz lakost kellett kimenekíteni az országban pusztító bozóttüzek miatt. Eddig 3 épület vált a lángok martalékává, de a hatóságok attól tartanak, hogy a kár még nagyobb lehet a gyorsan terjedő tűz miatt.

A bozóttűz pénteken egy vihar után keletkezett, már több mint 6000 hektár területet perzselt fel. 800 tűzoltó küzd a lángokkal, repülőgépeket és helikoptereket is bevetettek az oltási munkálatokba. A hatóságok több száz ember kitelepítését rendelték el – idézte Victoria állam katasztrófavédelmi parancsnoka, Andrew Crisp szavait a hírTV online kiadása.

Az országban gyakoriak az erdőtüzek, csakhogy a pusztítás évről évre egyre nagyobb.

Forrás: Nine News Australia/youtube.com

Idén Ausztrália átlaghőmérséklete rekordot döntött. Több mint 2 Celsius-fokkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Ráadásul az ilyenkor szokásos csapadéknak is csak a kétharmada hullott le, sok helyen súlyos aszály pusztít. 1983 óta a mostani volt a legszárazabb nyár Ausztráliában.

Neked ajánljuk
A karibi vulkánkitörés a klímára nincs nagy hatással Klímavészhelyzetet hirdetett Hawaii Lezárultak a munkálatok: most a természeten a sor Szigetszentmiklóson Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam