2021. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nobel-békedíjra jelölték a klímaváltozás ellen küzdő 16 éves lányt

Három norvég parlamenti képviselő Nobel-békedíjra jelölte a 16 éves Greta Thunberget, amiért a svéd lány az egész világot bejáró, fiatalokat megszólító kampányt indított a klímaváltozás visszafordítására, írja a Time.

– Azért jelöltük Gretát, mert az éghajlatváltozás napjainkban az egyik legjellemzőbb oka a háborúknak és konfliktusoknak. Az általa létrehozott mozgalom nagyon fontos részét képezi a béke megteremtésének – mondta Freddy Andre Oevstegaard képviselő a norvég VG című lapnak.

Fotó: Axel Heimken / AFP / Europress

A svéd klímaaktivista több százezer diákot inspirált világszerte, hogy sztrájkokkal hívják fel a világ vezetőinek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire, és hogy cselekedni kell ellene. Pénteken például közel száz országban tartanak majd demonstrációkat a fiatalok.

Neked ajánljuk
Átadták az első „környezetvédelmi Nobel-díjakat” Ha nem teszünk a környezetkárosítás ellen, az emberi jogok is sérülni fognak Mostantól szűrőrendszer tisztítja meg a Dunába folyó csapadékvizet Kína búcsút mondott a bitcoinbányáknak Tetszettek a fogyasztóknak a Coca-Cola papírpalackjai
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam