2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nobel-békedíjra jelölték a klímaváltozás ellen küzdő 16 éves lányt

Három norvég parlamenti képviselő Nobel-békedíjra jelölte a 16 éves Greta Thunberget, amiért a svéd lány az egész világot bejáró, fiatalokat megszólító kampányt indított a klímaváltozás visszafordítására, írja a Time.

– Azért jelöltük Gretát, mert az éghajlatváltozás napjainkban az egyik legjellemzőbb oka a háborúknak és konfliktusoknak. Az általa létrehozott mozgalom nagyon fontos részét képezi a béke megteremtésének – mondta Freddy Andre Oevstegaard képviselő a norvég VG című lapnak.

Fotó: Axel Heimken / AFP / Europress

A svéd klímaaktivista több százezer diákot inspirált világszerte, hogy sztrájkokkal hívják fel a világ vezetőinek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire, és hogy cselekedni kell ellene. Pénteken például közel száz országban tartanak majd demonstrációkat a fiatalok.

Neked ajánljuk
A kék gazdaságtól a meteogyógyászatig Ökoturisztikai látványossággá változtatnak egy bezárt szénbányát Ausztráliában (videóval) Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban A zöldberuházásokkal minden szempontból jól járnánk, véli az MNB
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam