2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

47 milliárd dollár Afrika klímabarát fejlődésére

A Világbank és az Afrikai Fejlesztési Bank az elkövetkező 5 évben felgyorsítaná a kontinens energiatermelésének átalakítását, és javítaná a klímaváltozással járó fenyegetések elleni védekezés hatékonyságát.

A két bank március 14-én, Nairobiban jelentette be, hogy együttesen több mint 47 milliárd dollárt szánnak a kontinens klímavédelmi intézkedéseinek finanszírozására – számolt be a Reuters.

Sok afrikai ország számít a klímaváltozás által erősen sújtott területnek – különösen a partok mentén,ahol a tengerszint-emelkedés és a korallok pusztulása is fenyeget.

De a kontinens belső régiói sincsenek könnyű helyzetben: a gyakori szárazságok, az elsivatagosodás és az áradások sem kímélik az itt élőket Fotó: pxhere.com

A Világbank a 2021–25 közötti időszakban 22,5 milliárd, az Afrikai Fejlesztési Bank pedig a 2020 és 2025 közötti időszakban 25 milliárd dollárt szán a célra, amelyet például a fenntartható energiatermeléshez kapcsolódó projektek támogatására fognak fordítani. A kedvezményezett projektek többek között Etiópiában, Ruandában és Kenyában valósulhatnak majd meg.

Neked ajánljuk
Szokatlanul meleg van Szibériában A vártnál is gyorsabb a klímaváltozás Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam